• יו"ר: פרופ' אמיר שלומאי
  • מזכיר: ד״ר אוהד עציון
  • גזבר: ד״ר אודי זיגמונד
  • חברי ועד: ד״ר אסף יששכר, ד״ר יאנה דוידוב
וידאו

אתגרים וחידושים בטיפול ב-HCC

פרופ' אילה הוברט ופרופ' ריפעת ספדי דנים על הרקע להפטומה, הטיפול והאתגרים הנלווים במרפאת הכבד שבמרכז הרפואי הדסה עין כרם

סרטן הפטוצלולרי (HCC) הינו תת סוג של סרטן כבד המהווה כ-90% ממקרי סרטן הכבד המאובחנים. HCC הינו סרטן אגרסיבי אשר לרוב מאובחן בשלב מחלה מתקדם (advanced/BCLC-C), כאשר שיעור ההישרדות בשלב הגרורתי לאחר 5 שנים עומד על כ-3% בלבד.

קיים קשר הדוק בין התפתחות HCC וקיומה של מחלת כבד כרונית. מחלות כרוניות של הכבד נגרמות לרוב ע"י זיהום ויראלי מסוג הפטיטיס Bי(HBV), הפטיטיס Cי(HCV), צריכת אלכוהול מופרזת (Alcoholic Liver Disease-ALD), או מחלת כבד שומני (NAFLD-non-alcoholic fatty liver disease), וגורמות למצב דלקתי ממושך של הכבד המוביל לנמק ורגנרציה של תאי הכבד ומתקדם עד לכדי הצטלקות הכבד ושחמת (cirrhosis).

הסיכון לפתח HCC עולה עם הצטלקות הכבד והתפשטות השחמת (cirrhosis) והירידה במקביל בתפקוד הכבד, כאשר יותר מ-85% ממקרי HCC מתפתחים על רקע פיברוזיס מתקדם ו/או שחמת. הקשר ההדוק בין התפתחות HCC וקיומה של מחלת כבד כרונית הופך את הטיפול ב-HCC למורכב מאוד כיוון שיש צורך בניהול שתי מחלות שונות (הממאירות עצמה ומחלת הכבד שברקע) - ניהול מולטידיסיפלינרי של הטיפול, שכולל כירורגים, הפטולוגים, רדיולוגים ואונקולוגים. החשיבות של המערך המולטידספלינרי הינו בעיקר תכנון והתאמת טיפול אופטימלי, שמוביל לשיפור יעילות הטיפול ואיכות החיים של המטופלים.

בעשור האחרון אפשרויות הטיפול הסיסטמי היו די מוגבלות ולאחרונה אנו עדים לאפשרויות טיפול חדשניות.

המידע המוצג מוגש לשירותכם כעדכון מדעי ואולם אין בו בכדי לעודד או להשפיע על שימוש בתכשיר כלשהו ו/או שלא בהתאם לתנאי רישומו. כמו כן, ייתכן שההרצאה תכלול מידע בנוגע לתכשירים שאינם רשומים בישראל ו/או להתוויות שאינן מאושרות לתכשירים שיוצגו. למידע הקובע בקשר לתכשיר כזה או אחר יש לפנות לעלון לרופא המאושר על ידי משרד הבריאות אותו ניתן למצוא באתר.

בחסות חברת רוש ישראל

נושאים קשורים:  וידאו,  סרטן כבד