• יו"ר: פרופ' אמיר שלומאי
  • מזכיר: ד״ר אוהד עציון
  • גזבר: ד״ר אודי זיגמונד
  • חברי ועד: ד״ר אסף יששכר, ד״ר יאנה דוידוב
חדשות

ועדת סל התרופות העניקה את הדירוג הגבוה ביותר ל-Gardasil, חיסון כנגד HPV

גם Hemlibra לטיפול בהמופיליה A ו-Natpara לטיפול בהיפוקלצמיה קיבלו הדירוג הגבוה ביותר להכללה בסל התרופות

תרופות (צילום: אילוסטרציה)

הוועדה הציבורית להרחבת סל התרופות לשנת 2019, בראשות מנכ"ל איכילוב פרופ' רוני גמזו, העניקה לתרופות בישיבת העבודה הרביעית שלה שלושה דירוגי A9 - הדירוג הגבוה ביותר בסולם שקבעה הוועדה, ו-11 דירוגי A8/9.

בסך הכל בישיבה זאת ניתנו דירוגים ל-29 בקשות להכללת תרופות בסל והם היו בתחומים: המטולוגיה, גסטרואנטרולוגיה, מחלות זיהומיות ומחלות כבד ואנדוקרינולוגיה. התרופות שקיבלו את שני הדירוגים הגבוהים ביותר עברו לשלב הדיונים השני ועם זאת גם אלו שקיבלו דירוגים נמוכים עשויות לשוב ולהידון בשלב הבא אם הערעורים שיגישו לגביהן חברות התרופות ומגישי הבקשות להכללה בסל יצליחו לשכנע את חברי הוועדה.

בין התרופות והטכנולוגיות שעברו לשלב הדיונים הבא גם הקפסולה המכילה מצלמה זעירה לאנדוסקופיה של המעי הדק עבור חולי קרוהן ותכשיר מתקדם למניעת איידס (PreP).

התרופות שקיבלו דירוג A9

בתחום ההמטולוגיה: Hemlibra - תכשיר לטיפול בהמופיליה A שנועדה לחולים שפיתחו מעכבים (inhibitors) לפקטור הקרישה 8 וכן עבור חולים ללא מעכבים לפקטור קרישה 8 אולם כתלות בסטטוס הרישום של ההתוויה.

בתחום המחלות הזיהומיות ומחלות הכבד: Gardasil - חיסון כנגד HPV כאשר לשנה הקרובה הבקשה להכללה היא לסוג החיסון המכיל תשעה זנים של הנגיף. יש לציין כי בסל כבר כלול חיסון זה אבל לשני זנים ולארבעה זנים (ביוואלנטי וקוואדריוואלנטי).

בתחום האנדוקרינולוגיה: Natpara, לטיפול בהיפוקלצמיה בחולי היפופרתירואידיזם אולם כקו טיפול שלישי בחולים עם רמות PTH גבוהות מ-mL/pg 600.

התרופות שקיבלו דירוג A8/9   

בתחום ההמטולוגיה: Novothirteen לטיפול בחסר מולד של פקטור קרישה 13; Nplate הכלול אמנם בסל לטיפול ב-ITP בהתוויות מסוימות אך עתה מיועד להיכלל לחולים מבוגרים כהקדמה לקו טיפול שני; Revolade הכלול בסל לשם טיפול בציטופניות מסוג SAA וב-ITP בהתוויות מסוימות ועתה הבקשה להרחיב את מסגרת ההכללה של תרופה זאת בסל ל-ITP במבוגרים כהקדמה לקו טיפול שני.

בתחום הגסטרואנטרולוגיה ומחלות הכבד: Ocaliva לטיפול ב-cholangitis biliary primary בחולים עם תגובה לא מספקת או אי סבילות לטיפול ב-UDCA. התרופה Xeljanz כלולה בסל לטיפול ב-arthritis Rheumatoid בהתוויות מסוימות אך הבקשה עתה להרחיב את מסגרת ההכללה שלה בסל גם לטיפול ב-colitis Ulcerative לחולים שנכשלו בטיפול במעכבי TNF.

אנדוסקופיה של המעי הדק באמצעות קפסולה – עבור חולי קרוהן עם תסמינים שאינם מוסברים באמצעות הדמיה אחרת.

בתחום המחלות הזיהומיות: Zostavax - החיסון כנגד הרפס זוסטר למבוגרים. הוא כבר כלול בסל לבני 50 ומעלה (בהשתתפות עצמית של עד 50% מהמחיר המרבי לצרכן) כאשר על התכשיר הזה לא חלות ההנחות, התקרות והפטורים שבתכנית הגבייה של קופות החולים. לגביו הוגשה הבקשה, שאושרה, להרחיב את ההכללה אולם ללא כל השתתפות עצמית עבור בני 69-65. עם זאת, הוועדה תקיים בירור לגבי זמינות אספקת החיסון לפני שתאשר את ההכללה במתווה זה.

Truvada / Emtrivir-Teva  - כלול בסל לטיפול בנשאי HIV ועתה הוגשה לגביו בקשה להרחבת הכללתו גם לטיפול לפני חשיפה ולמניעת הידבקות ב-HIV במבוגרים בסיכון גבוה.

Sirturo כטיפול בשחפת עמידה לתרופות רבות אחרות (multi-drug resistant tuberculosis – MDR-TB) אולם הוועדה ביקשה לקבל התייחסות מומחים להגדרה עמידות ואי סבילות לטיפול.

Cresemba - תכשיר לטיפול בזיהום פטרייתי מסוג Mucormycosis. אולם הוועדה ביקשה לקבל התייחסות מומחים לדירוג שניתן (A8/9) בהתחשב בעדויות הקיימות בספרות ובחלופות הטיפוליות הקיימות.

בתחום האנדוקרינולוגיה: Xermelo - לטיפול בשלשול על רקע התסמונת הקרצינואידית.

בתחום הנוירולוגיה: Botox - תכשיר הכלול בסל בהתוויות מסוימות לטיפול בהקלה סימפטומטית של עווית העפעף או הפרעות של עצב VII בחולים מעל גיל12; טיפול בעווית של מחצית הפנים ובפגיעה מוקדית נלווית במתח השרירים וכן תיקון פזילה בחולים מגיל 12 ומעלה; הפחתת הסימנים והתסמינים של פגיעה צווארית במתח השרירים במבוגרים; טיפול בדפורמציה של כף הרגל הנובעת מספסטיות בילדים הסובלים משיתוק מוחין מגיל שנתיים ומעלה; ספסטיות פוקאלית בגפה העליונה הנובעת משבץ מוחי; טיפול באי שליטה במתן שתן בחולים עם שלפוחית שתן נוירוגנית על רקע פגיעה יציבה מתחת לצוואר בחוט שדרה או על רקע טרשת נפוצה הבקשה השנה להרחיב את מסגרת ההכללה בסל לטיפול במיגרנה כרונית. דורג A8/9 כקו טיפול שלישי.

לדו"ח עיקרי החלטות הוועדה הכולל גם את המועמדויות שלא קיבלו את שני הדירוגים לתרופות שעברו לשלב הדיונים הבא – ליחצו כאן.

נושאים קשורים:  ועדת סל התרופות,  דירוג A9,  סל שירותי הבריאות,  דיוני ועדת הסל,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
27.11.2018, 04:43

אישור ה-Gardasil 9 יכלול גם הרחבת התוויה לגברים עד גיל 45 במקום 26 כיום?