• יו"ר: פרופ' אמיר שלומאי
  • מזכיר: ד״ר אוהד עציון
  • גזבר: ד״ר אודי זיגמונד
  • חברי ועד: ד״ר אסף יששכר, ד״ר יאנה דוידוב
חדשות

"אסותא": אבחון כבד שומני באמצעות מכשיר המודד גלי קול

מכשיר ה"פיברוסקאן" המתקדם, שנכנס לשימוש ב"אסותא", מעריך את חומרת המחלה באמצעות מדידת מהירות המעבר של גלי הקול ברקמת הכבד ומסייע בהתאמת הטיפול הרפואי

כבד שומני
כבד שומני. צילום: שאטרסטוק

"פיברוסקאן", מכשיר העושה שימוש בגלי קול כדי לאבחן חומרה של מחלת כבד שומני, נכנס לשימוש בבית החולים אסותא, לסיוע בהתאמת הטיפול הרפואי למחלה.

כבד שומני נחשב למחלת הכבד הנפוצה בעולם המערבי וההערכה היא כי כ-30% מהאוכלוסיה הבוגרת בישראל סובלת ממנה. רופאים מתחום רפואת הכבד נטו בעשור האחרון להשתמש בכלים שאינם פולשניים כדי להעריך את חומרת המחלה נטו. המכשיר שנכנס לשימוש ב"אסותא" שייך לטכנולוגיה המבוססת על מהירות המעבר של גלי הקול ברקמת הכבד. מחקרים מצאו כי ככל שגלי הקול עוברים יותר מהר בכבד, מדובר במחלה בדרגת חומרה גבוהה יותר.

פיברוסקאן. מסיע גם לכמת את מספר הצלקות בכבד. צילום: דוברות "אסותא"

המכשיר מעריך את כמות השומן בתוך הכבד בעת שהוא "שולח" גלי קול לרקמת הכבד, וכך מסייע להתאים את הטיפול הרפואי לדרגת חומרת המחלה. בנוסף, כיוון שככל שמספר הצלקות בכבד גדול יותר כך יכולת הכבד לתפקד יורדת, והמכשיר גם מסייע לכמת את מספר הצלקות בכבד.

פרופ' זיו בן ארי, מנהלת מרכז המצוינות לרפואת כבד ב"אסותא", ציינה כי זהו המכשיר המתקדם ביותר שקיים וכי יש לו ממשק ייחודי הדומה לאולטרסאונד. "כתוצאה מכך, הצוות הרפואי יכול להעריך את המעורבות של הטחול במחלת הכבד למשל וגם להעריך סיבוכים מתקדמים של המחלה. הדבר יסייע להתאים טיפול שימנע את הסיבוכים האלה".

נושאים קשורים:  כבד שומני,  גלי קול,  פרופ' זיו בן-ארי,  חדשות,  אסותא,  פיברוסקאן
תגובות